Nieuwjaarswensen van de MR in Henegouwen : voorstelling van de lijsttrekkers en nu richting mei 2014 !

Nieuwjaarswensen van de MR in Henegouwen : voorstelling van de lijsttrekkers en nu richting mei 2014 !

Op zondag 12 januari kwam de Mouvement Réformateur in Henegouwen samen in La Louvière voor haar traditionele nieuwjaarswensen en –receptie. De talrijke  militanten en de sympathisanten die naar dit event waren gekomen, werden verwelkomd door volksvertegenwoordiger en schepen, Olivier Destrebecq samen met de voorzitter van de MR, Charles Michel en Minister en voorzitter van de MR Federatie van Henegouwen, Olivier Chastel.

Namens de Henegouwse parlementsleden Chantal Bertouille, Véronique Cornet, Jacqueline Galant, Marie-Christine Marghem, Florine Pary-Mille, Yves Binon, Jean-Luc Crucke, Olivier Destrebecq, Denis Ducarme, Richard Miller et Gérald Moortgat, heeft  Minister Olivier Chastel iedereen een gezond, vreugdevol en gelukkig 2014 toegewenst.

“Nu gaan we richting 25 mei 2014, onze eerstvolgende doelstelling!” verklaarde Olivier Chastel. “Dit jaar zullen we samen strijden, een strijd voor de toekomst van ons land en voor de toekomst van Wallonië!”.

Tijdens deze nieuwjaarsreceptie werden ook de vijf gewestelijke lijsttrekkers voorgesteld : Véronique Cornet voor het arrondissement Charleroi, Jacqueline Galant in Bergen, Yves Binon in Thuin, Jean-Luc Crucke voor West-Henegouwen en Olivier Destrebecq in Zinnik. Voor wat betreft de Kamer van Volksvertegenwoordigers zal Olivier Chastel de eer hebben de federale lijst te leiden, samen met Marie-Christine Marghem en Denis Ducarme die respectievelijk op de 2de en 3de plaats staan. Daarnaast werd ook aangekondigd dat ze, zoals vier jaar geleden, door de burgermeesters Jean-Jacques Flahaux, Benoit Friart et Caroline Taquin worden gevolgd en dat senator Richard Miller eerste opvolger is.

Olivier Chastel heeft ook het goede werk van al de leden en de voorzitters van de lokale secties, de mandatarissen, de provincie- en gemeenteraadsleden en de OCMW-raadsleden erkend die op het terrein en in verscheidene raden de waarden van een open, menselijke, rechtvaardig en ambitieus liberalisme verdedigen.

Tenslotte heeft de provinciale voorzitter de kamerleden Chantal Bertouille et Florine Pary-Mille, die hebben beslist aan de volgende verkiezingen niet meer deel te nemen, in het bijzonder bedankt.

De voormiddag werd door voorzitter Charles Michel afgesloten waarbij hij de krijtlijnen en de prioriteiten van de MR voor het jaar 2014 heeft vastgelegd.

Download hier de speech van Olivier Chastel (Frans)

voeux_mr_hainaut

0


Add a Comment